Súlyos balesetet okozott egy szarvasi nő, vádat emeltek ellene

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetlen előéletű szarvasi nővel szemben, aki elütött egy kerékpárost súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozva a számára.

A terhelt 2021. július 07-én, a reggeli órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Szarvas lakott területén a dr. Melich János utcában a Damjanich utca felől a Jókai utca irányába. Haladása közben a dr. Melich János utca – Jókai utca kereszteződésében úgy kanyarodott nagyívben balra, hogy eközben nem biztosított elhaladási elsőbbséget a kerékpárral vele szemből érkező, s egyenesen továbbhaladni szándékozó nőnek, így összeütköztek. A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló csonttöréseket és más sérüléseket szenvedett.

hirdetés

A terhelt cselekményével megszegte a KRESZ 31.§ (5) bekezdés c) pontjának ca) alpontjában foglaltakat, amely szerint elsőbbséget kell adni a balra bekanyarodó járművel az úttesten szemből érkező és egyenesen továbbhaladó vagy jobbra bekanyarodó jármű részére.