A fiatal korosztályt szólítja meg Békés Város Önkormányzata

Mutassátok az irányt, fiatalok! Fotó: Körös Hírcentrum

Békés Város Önkormányzata elkötelezetten támogatja a fiatal korosztályt megszólító közösségi programok, közösségépítő kezdeményezések megvalósulását, életre hívását.

hirdetés

A Békési Fiatalok Egyesülete mára Békés város meghatározó civil ereje lett. Kezdeményezéseik nevüket meghazudtolva egyre nagyobb számban mozgatják meg az összes generációt. Több olyan terven, programon dolgoznak, mely szorosan egybevág a városvezetés elképzeléseivel.

hirdetés

A „Mutassátok az irányt, fiatalok!” kérdőív ötlete Kálmán Tibor polgármester és Serfecz Dávid elnök legutóbbi személyes találkozása alkalmával született meg. A kérdőív célja, hogy felmérjék a fiatalok igényeit, a célcsoport bátran fogalmazzon meg jó szándékú kritikát, ami előre viszi mindkét felet azon az úton, amely a korosztálynak is kedvez.

A kérdőív elkészült és a Connect Ifjúsági Centrum közösségi termében került bemutatásra.

Kálmán Tibor elmondta, a városvezetés igyekszik egészen a baba megszületésétől az első lakáshoz jutásig segíteni a fiatalokat. Segítséget kérhetnek a munkakeresésben is. Emellett különböző programokban vehetnek részt, valamint támogatások is igényelhetők, amelyekről a város honlapján lehet tájékozódni.

Szeretnék azonban még jobban megismerni a fiatal korosztály vágyait, elképzeléseit, a kérdőív pedig ebben nyújt segítséget. Serfecz Dávid elmondta, egy-egy rendezvény szervezésekor fejtörést okoz számukra, a fiatalok megszólítása. Kíváncsiak arra, mi az, ami érdeki a 14-18 éveseket. Hova mennének el szívesen a városban, hogy ne a környező településeket tűzzék ki úti célul? Mi az, ami számukra kikapcsolódás? Milyen programokra vágynak?

Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre várják a választ. A kérdőívet május 31-ig lehet kitölteni, ezen a linken érhető el.

hirdetés