A vezető hibázott, az utasa sérült meg súlyosan

A vezető hibázott, az utasa sérült meg súlyosan Fotó: Police.hu

Nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett egy férfi, ezért lesodródott az útról Békés megyében. A vele utazó nő súlyos sérülést szenvedett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, az eljárás iratait továbbította az ügyészségnek.

Szakadó esőben tért le az útról egy személygépkocsi 2022. április 22-én 19 óra körül Békés megyében, a 47-es főút Békéscsaba és Csorvás közötti szakaszán. Az autót egy férfi vezette, élettársa pedig mellette ült. A vizes úton a kocsi megcsúszott, jelzőtáblának, majd egy árokátjáró beton szegélyének ütközött. A férfi, aki a gyanú szerint nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, könnyű, míg utasa súlyos sérülést szenvedett.

hirdetés

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a közúti baleset gondatlan okozás miatt indított büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. május 24-én továbbították az ügyészségnek.

A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a nyári időszakban esetenként heves záporok, zivatarok nehezíthetik a közlekedést. Fontos, hogy a járműveken működjenek jól a világítások, az ablaktörlő és a járművezetők az útviszonyoknak, illetve a látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Csökkentsék a sebességüket, ha szükséges, inkább egy pihenőhelyen álljanak meg arra az időre, míg az eső csendesedik, és biztonsággal tovább tudnak menni.

Police.hu