Szállásadóját lopta meg egy orosházi nő

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 51 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő orosházi nő ellen, aki szállásadóját lopta meg.

A rovott múltú nő hajléktalan életmódot folytat, az orosházi hajléktalanszállón lakik, de 2022. február 14-én egy orosházi ismerőse megengedte, hogy nála aludjon annak Október 6. utcai lakásában. Az éjszakai órákban a nő – mialatt a férfi aludt – kutatást végzett a házban, jogtalan eltulajdonítási szándékkal magához vett a sértett kabátjának zsebéből 90.000.-Ft készpénzt, a sértett karóráját, mobiltelefonját és egy pár arany fülbevalót mindösszesen 112.000.-Ft értékben, majd távozott a lakásból.

hirdetés

A terhelt az általa értéktelennek tartott karórát és mobiltelefont elégette, az ellopott pénzből pedig 75.000.- Ft-ot felélt. A nyomozás során lefoglalták tőle a maradék 15.000.-Ft-ot és az ékszert, azokat kiadták a sértett részre, így az okozott kár részben megtérült.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.