Betört, majd ledőlt

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 23 éves, többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő tiszaigari férfi ellen, aki hívás nélkül „vendégeskedett” egy vésztői házban.

A fiatal férfi 2022. március 05-ről 06-ra virradó éjszaka Vésztőn tartózkodott, a barátnőjével kívánt találkozni, aki viszont nem látta őt szívesen. Mivel a férfinak nem volt szállása erre az éjszakára, hajnali 02 óra után valamikor bement egy Kossuth utcai ház udvarára; a szegőlécet leszedve kibontotta az egyik bejárati ajtó üvegét, majd az így keletkezett résen bemászott az épületbe. Az előszoba helyiségben talált egy matracot, s úgy döntött, ezen fog aludni reggelig, majd eltávozik a házból.

hirdetés

A házban egy házaspár él, a nő hajnalban felébredt, ki akart menni a mosdó helyiségbe. Ekkor találkozott a terhelttel, akit kérdőre vont az ottléte miatt, majd visszament a hálószobába, hogy felébressze a férjét, a terhelt ezalatt elmenekült az udvaron keresztül az utcára.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy a törvény erejénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra. Tekintettel arra, hogy a férfi a terhére rótt bűncselekményt egy korábban vele szemben lopás vétsége miatt kiszabott 6 hónap fogházbüntetéshez kapcsolódó feltételes szabadság időtartama alatt követte el, ezért a járási ügyészség indítványt tett ezen feltételes szabadság megszüntetésére is, azaz a terheltnek a korábbi büntetés ki nem töltött részét is ki kell majd töltenie – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.