Betört, majd ledőlt

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 23 éves, többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő tiszaigari férfi ellen, aki hívás nélkül „vendégeskedett” egy vésztői házban.

hirdetés

A fiatal férfi 2022. március 05-ről 06-ra virradó éjszaka Vésztőn tartózkodott, a barátnőjével kívánt találkozni, aki viszont nem látta őt szívesen. Mivel a férfinak nem volt szállása erre az éjszakára, hajnali 02 óra után valamikor bement egy Kossuth utcai ház udvarára; a szegőlécet leszedve kibontotta az egyik bejárati ajtó üvegét, majd az így keletkezett résen bemászott az épületbe. Az előszoba helyiségben talált egy matracot, s úgy döntött, ezen fog aludni reggelig, majd eltávozik a házból.

A házban egy házaspár él, a nő hajnalban felébredt, ki akart menni a mosdó helyiségbe. Ekkor találkozott a terhelttel, akit kérdőre vont az ottléte miatt, majd visszament a hálószobába, hogy felébressze a férjét, a terhelt ezalatt elmenekült az udvaron keresztül az utcára.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy a törvény erejénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra. Tekintettel arra, hogy a férfi a terhére rótt bűncselekményt egy korábban vele szemben lopás vétsége miatt kiszabott 6 hónap fogházbüntetéshez kapcsolódó feltételes szabadság időtartama alatt követte el, ezért a járási ügyészség indítványt tett ezen feltételes szabadság megszüntetésére is, azaz a terheltnek a korábbi büntetés ki nem töltött részét is ki kell majd töltenie – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés