Megújul a Lőkösháza-Kunágota és a Gyula-Mezőhegyes összekötő utak közel 18 kilométeres szakasza

Magyar Közút, útfelújítás, önkormányzati Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Hazai forrásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a 4438-as jelű Lőkösháza – Kunágota összekötő út 9,5 kilométeres szakasza 1,8 milliárd forint értékben és a 4444-es jelű Gyula – Battonya – Mezőhegyes összekötő út 8,4 kilométeres szakasza 1,4 milliárd forint értékben. A munkálatok ideje alatt, várhatóan 2023. januárjáig félpályás útlezárás mellett jelzőlámpás forgalomirányításra számíthatnak a közlekedők.

hirdetés

A beruházás a Kiemelt Társadalmi Igények Útfelújítási Program részeként valósulhat meg, mely a 4444-es jelű úton a Kevermes és Dombegyháza közötti szakaszt, míg a 4438-as jelű úton a Kunágota és Kevermes közötti szakaszt érinti. Mindkét szakaszon megújul a burkolat, a szakemberek rendezik továbbá a padkákat és a kissugarú ívekben a forgalombiztonság növelése érdekében nyombővítéseket hajtanak végre és előregyártott padkaburkoló elemeket alkalmaznak.

hirdetés

Megújítják a burkolati jeleket, új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek ki és kitisztítják az árkokat, átereszeket A kivitelezési munkák alatt mindkét szakaszon ideiglenes buszmegállóhelyeket alakítanak ki, a 4444-es jelű úton az érintett négy buszöbölpár szintén megújul.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

hirdetés