Az aktív kikapcsolódás a Három Város Kerékpáros Fesztivál célja

Kerékpáros Forrás: Kálmán Tibor hivatalos oldala

Június 3. és 5. között rendezi meg a Három Város Kerékpáros Fesztivált Békés, Békéscsaba és Gyula. Ez a programsorozat is a három település szoros kapcsolatának és együttműködésének gyümölcse, illetve a korábbi Három Város Sportfesztivál folytatása is egyben.

hirdetés

Az esemény középpontjában az aktív turizmus népszerűsítése áll. Mindhárom városban népszerű a kerékpározás, mint a kikapcsolódás, vagy a napi közlekedés eszköze. Ráadásul a Körösök is összekötik a településeket, csodálatos környezetet, folyamatos látnivalókat biztosítva a kerekezőknek.

hirdetés

Kálmán Tibor, Békés polgármestere kiemelte, hogy kezdeményezőként a legnagyobb programok ugyan Békéscsabán lesznek, de június 5-én várják az érdeklődőket Békésre, hiszen a közel 50 kilométeres Békés-Békéscsaba-Gyula-Békés Kerékpártúra reggel 9 órakor innen, a Széchenyi tér 4. számtól, a könyvtár elől indul. A városvezető minden sportolni vágyónak azt javasolja, hogy több alkalommal is tegyék meg ezt a túrát, ne csak a rendezvény keretében. A természeti kincsek kifogyhatatlan tárháza ez a vidék, és mindig más arcát mutatja majd.

Délután pedig 13 és 18 óra között Kerékpáros Családi Napra várják az érdeklődőket Dánfokon. Itt lesz kerékpáros ügyességi pálya, KRESZ park, Ismered Békést? verseny, ugrálóvár, trambulin. Továbbá megszervezésre kerül a II. Moci és Futóbicó verseny.

A polgármester is amikor teheti, kerékpárra pattan. Forrás: Kálmán Tibor hivatalos oldala

hirdetés