A magyar férfi 4×400 méteres váltó újabb óriási futása

4x400 méteres váltó Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

Hatalmas lépést tett a müncheni Európa-bajnokságra való kijutás felé a magyar férfi 4×400 méteres váltó azzal, hogy csütörtök este még az egy hete Kassán elért idejénél is egy másodperccel jobbat futott.

hirdetés

Miután a mieink Szlovákiában 3:05.07-es idővel legyőzték a fedett pályás vb-résztvevő Szlovákiát, majd egy fiatalabb összeállításban 3:06.62-es új U23-as magyar csúcsot futottak, legjobbjaink ezúttal Görögország felé vették az irányt. Az ezúttal Huller Dániel, Máté Tamás, a békéscsabai Steigerwald Ernő, Molnár Attila összeállításban felálló váltó csütörtökön sem vallott szégyent. Sőt 3:04.63-as Variban elért idejükkel óriási lépést tett az augusztusi Eb felé.

hirdetés

„Sokat segített nekünk, hogy ezúttal a britek személyében volt kivel futnunk és nem egyedül kellett az iramot diktálni. Nagy motivációt jelentett a számunkra a jelenlétük. Mert egy elég erős nemzetközi szintet hoztak. Ez jól jött nekünk a hátsó egyenesben is, ahol így nem kellett annyira küzdenünk a szembeszéllel.

Összességében egy jó futás volt. Úgy gondolom, hogy ez már így egy egészen korrekt idő, amivel a müncheni Eb kvalifikációjában rendelkezünk. Az elmúlt napok elég fárasztóak voltak, nem tudtunk sokat aludni, a hosszú repülőutak miatt korán kellett kelni. De megérte, mindenki tudta hozni a formáját. Közel járunk az országos csúcshoz, amit nem titkolt célunk, hogy az Európa-bajnokságon meg szeretnénk dönteni” – mondta Máté Tamás a görögországi verseny után.

A 4×400 méteres felnőtt magyar csúcs 3:03.64. Ezt még 1999-ből a Szeglet Zsolt, Nyilasi Péter, Bella Attila, Bédi Tibor négyes tartja. Ehhez kerülnek egyre közelebb az Eb-re igyekvő fiatalok, akiknek a két legjobb idejük átlaga alapján kell majd a kvalifikációs ranglista legjobb 16 helyén zárniuk.

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

hirdetés