Ugyanazon a napon két üzletből is lopott egy nő Békéscsabán

piac, ruha, hamisítvány, békéscsabai Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy büntetlen előéletű 48 éves békéscsabai nővel szemben, aki ugyanazon a napon két üzletből is lopott – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A nő 2022. február 27-én, a délutáni órákban azzal a szándékkal ment be az egyik békéscsabai bevásárló központban levő üzletbe, hogy onnan elektronikai cikket lopjon el. Az elhatározásának megfelelően az üzletben a hajszárító árucikkek polcához lépett, majd jogtalan eltulajdonítási szándákkal magához vett egy 100.000.-Ft értékű hajszárítót oly módon, hogy a nála levő kisollóval elvágta az árucikket a polchoz rögzítő műanyag gyorskötözőt, majd az áru ellenértékének kiegyenlítése nélkül távozott az üzletből.20 perccel később megjelent ugyanabban az épületben lévő ruházati szaküzletben azzal a szándékkal, hogy onnan ruházati termékeket lopjon el.

hirdetés

Az üzlet kikészített áru választékából 10 db női ruhadarabot bevitt a próbafülkébe, ott a magával vitt kisollóval a termékekről az áruvédelmi címkét és belülre varrt márkajelzést kivágta, majd ezt követően a 70.000.-Ft értékű ruhadarabokat jogtalan eltulajdonítási szándékkal a táskájába pakolta. Az üzletből az áruk ellenértékének kiegyenlítése nélkül távozni kívánt, amikor az üzlet alkalmazottjai őt feltartóztatták és az ellopott árukat tőle visszavették, majd értesítették a rendőrséget. A nyomozás során a nagyértékű hajszárítót lefoglalták tőle és visszaadták az üzletnek, így az okozott kár ebben a részében megtérült. Ugyanakkor a ruházati üzlet kára nem térült meg, mert bár a ruhaneműket tőle visszavették a bolt alkalmazottai, de azok – a bele varrt márkajelzések, címkék kivágása miatt – eladhatatlanná váltak.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nővel szemben tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésében próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, rendelje el a bűncselekmény eszközéül használt kisolló elkobzását, valamint kötelezze a terheltet a nyomozás során felmerült közel 90.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.

hirdetés