Volt élettársa e-mail fiókjába és Facebook profiljába lépett be egy férfi

Social media, facebookra Fotó: Pixabay

Volt élettársa e-mail fiókjába és Facebook profiljába lépett be egy férfi, a nő nevében üzeneteket is küldött másoknak. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Volt párját jelentette fel egy nő, mert a férfi belépett az e-mail fiókjába és a Facebook profiljába. Azért tudta ezt megtenni, mert amikor együtt éltek, a nő használta a mobiltelefonját, bejelentkezett róla a közösségi oldalra és nem lépett ki a rendszerből. Az e-mail fiókjának adatait pedig megadta élettársának, aki miután megromlott a kapcsoltuk, nemcsak belépett abba, hanem meg is változtatta a jelszót, így a nő nem tudott hozzáférni a leveleihez.

A közösségi profilhoz kötött üzenetküldő alkalmazás segítségével pedig a nő nevében férfiaknak küldözgetett szexuális tartalmú üzeneteket, fotókat. A 36 éves orosházi illetőségű, de Komárom-Esztergom megyében élő férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. június 10-én továbbították az ügyészségnek.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kér mindenkit, hogy a jelszavait, belépő kódjait ne adja meg senkinek! Ha nem a saját számítógépén, mobiltelefonján használja az alkalmazásokat, akkor semmiképpen ne mentse el a belépési adatokat és mindig ellenőrizze, hogy kijelentkezett-e a levelezőből, közösségi profilból, ügyfélfiókból!

Police.hu

 

hirdetés