Autóra vonatkozó adásvételi szerződéssel próbált meg trükközni egy gyomaendrődi férfi

autó, vezet, műszerfal, ittas vezetés, halálos baleset Kiemelt kép illusztráció!

Közokirat-hamisítás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 54 éves büntetett előéletű gyomanedrődi férfi ellen, aki egy autóra vonatkozó adásvételi szerződéssel próbált meg trükközni – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi 2022. január 06-án, Törökszentmiklóson vásárolt egy személygépkocsit. A személygépkocsi adásvételekor a felek írásbeli szerződést készítettek, amelyet a terhelt 2022. január 19-én a Békés Megyei Kormányhivatal Gyomaendrődi Járási Hivatal Kormányablak Osztályához benyújtotta a tulajdonjogának bejegyzése céljából.

hirdetés

Mivel az eljáró ügyintéző észlelte, hogy az országos gépjármű nyilvántartás adatai szerint a gépjármű tulajdonosa nem az adásvételi szerződésen eladóként szereplő személy volt, ugyanakkor a terhelt a korábbi tulajdonosig visszamenőleg nem tudott adásvételi szerződést bemutatni, ezért a gépjármű tulajdonjogának átírását megtagadta, és hiánypótlásra szólította fel a terheltet.

A férfi 2022. január 24-én ismét megjelent a kormányablaknál, és a gépjármű megváltozott tulajdonjogának bejegyzése érdekében benyújtott egy adásvételi szerződést, amely állítása szerint a gépjármű nyilvántartásban szereplő korábbi tulajdonosa és a törökszentmiklósi eladó között készült. A benyújtott adásvételi szerződés valótlan tartalmú volt, azt nem a rajta szereplő személyek, hanem a terhelt készítette aláhamisítva az érintettek aláírását.

Az eljáró ügyintéző észlelte, hogy a szerződés valótlan tartalmú, ezért az átírási kérelmet nem teljesítette, így a közokiratnak minősülő, közhiteles országos gépjármű nyilvántartásba nem kerültek valótlan adatok, nyilatkozatok.

hirdetés