Magyar Posta: emelkednek a levélfeladási díjak július 1-től

Postánál, postai, csomagok, Posta Fotó: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

Változnak július 1-től a lakossági levélfeladás díjai, az emelés mértéke infláció alatti – közölte a Magyar Posta csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, régiós viszonylatban a Magyar Posta levélfeladási díjai még mindig a legalacsonyabbak között vannak. A lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti belföldi sima, nem elsőbbségi levél díja 15 forinttal, az elsőbbségi levél díja pedig 25 forinttal kerül többe július 1-től.

hirdetés

Emelkedik a többletszolgáltatások tarifája is. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 485 forintól 500 forintra, a tértivevény többletszolgáltatás díja 325 forintról 345 forintra nő.

Továbbra is kedvezőbb díjjal érhetők el az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények, az előbbi tarifája 445 forintról 460 forintra, utóbbi díja 305 forintról 325 forintra emelkedik – tájékoztattak. A díjszabás további részleteiről, a díjakról a Magyar Posta honlapján található általános szerződési feltételekből (ászf) lehet tájékozódni – közölte a cég.

Fotó: Police.hu (archív)