Betörte egy rendőrautó szélvédőjét egy kevermesi férfi

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 31 éves kevermesi férfi ellen, aki szándékosan megrongált egy rendőrautót – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi 2019. augusztus 18-án, a késő esti órákban utasként tartózkodott egy más által vezetett személygépkocsiban, és enyhe fokban ittas volt. A férfi Lőkösházán, a Petőfi utcában kiszállt a gépkocsiból, és az útpadkán visszafelé kezdett futni öklét rázva a mögöttük haladó, egy rendőr főtörzsőrmester által vezetett rendőrségi szolgálati gépkocsi irányába. Amikor a rendőautó mellé ért, akkor egy alkalommal, kézzel, szándékosan ráütött a mozgásban lévő gépkocsi első szélvédőjére, amely ennek következtében betört.

hirdetés

A terhelt cselekményével 175.000.-Ft kárt okozott, mely az eljárás során nem térült meg. A szolgálati gépkocsiból kiszálló rendőr a terheltet elfogta, előállította, amelynek során a férfi folyamatosan szidalmazta, fenyegette a rendőröket. A terhelt a mozgó jármű szélvédőjének betörésével a közlekedés biztonságát veszélyeztette.

Tekintettel arra, hogy a férfival szemben korábban a Battonyai Járásbíróság lopás vétsége miatt próbára bocsátás intézkedést alkalmazott, és az újabb bűncselekményeket ezen próbaidő alatt követte el, a járási ügyészség – a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó – vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a próbára bocsátást szüntesse meg, a terhelttel szemben egységes halmazati büntetésként felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 55.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

hirdetés