A múlt héten 27 esetben jelzett alkoholfogyasztást a szonda Békésben

rendőrség, kék, Gyulán Illusztráció: Körös Hírcentrum

Békés megyében a rendőrök az elmúlt héten 13 gépi és 14 nem gépi meghajtású járművezetővel szemben intézkedtek, akik a gyanú szerint ittasan közlekedtek.

Békés megyében az idei év 25. hetében több mint 2600 közlekedőt szondáztattak meg a rendőrök azért, hogy az ittas járművezetőket kiszűrjék a forgalomból. A légalkoholmérések eredménye 27 esetben lett pozitív, 13 alkalommal gépi, míg 14 alkalommal nem gépi meghajtású jármű vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda.

hirdetés

Az ellenőrzöttek között volt olyan férfi is, aki a rendőri intézkedés előtt kocsijával letért az útról és egy villanyoszlopnak ütközött Békéscsabán. A balesetben senki nem sérült meg, de felmerült nála az ittasság gyanúja. A balesetet okozó férfival szemben a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek és elvették a férfi vezetői engedélyét.

Békésszentandráson egy ittasan kerékpározó férfi figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe és személyautónak ütközött. A mentők nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel vitték kórházba.

Ittasan vezetni felelőtlenség. Akik alkoholtól befolyásoltan ülnek volán mögé, nemcsak magukat, hanem közlekedő partnereiket is veszélynek teszik ki az utakon! A rendőrség ezért mindenkit arra kér, hogy ha vezet, ne fogyasszon alkoholt! A rendőrök a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében az ittas járművezetőkkel szemben is következetesen és határozottan intézkednek.