Hétfőn tizenhárom esetben riasztották a Békés megyei tűzoltókat szabadtéren keletkezett tűzesethez

Fotó: katasztrófavédelem

A hétfői nap folyamán tizenhárom esetben riasztották Békés megye tűzoltóit kisebb-nagyobb szabadtéren keletkezett tűzesethez – számolt be a katasztrófavédelem.

hirdetés

A délelőtti órákban az elszáradt növényzet gyulladt meg Csökmőn, a Vadvirág utcában, Békéscsabán, a Szarvasi úton. A déli órákban ismét szabadtéren csaptak fel a lángok Battonyán, a Bajcsy Zsilinszky utcában, Orosházán, a Gyopáros részen, Szarvason az Anna liget utcában, Nagyszénáson, a Svábföld tanya területén, majd Székkutas közelében.

A délutáni órákban meggyulladt a tarló és az elszáradt aljnövényzet Tótkomlóson, a Csendes utcában, Békés külterületén, Gyomaendrődön, a Napkeleti utcában, Battonya külterületén, Tompapuszta közelében, majd Orosházán a Gyopáros ugarok területén. A tűzeseteket az orosházi, békéscsabai, szarvasi, mezőkovácsházi és szeghalmi hivatásos, valamint a tótkomlósi, békési, gyomaendrődi önkormányzati és battonyai önkéntes tűzoltók számolták fel vízsugár és kéziszerszámok segítségével. A tűzesetek során senki sem sérült meg.

Hétfő este egy fóliasátor gyulladt ki Köröstarcsán, a Jókai úton. A tizenhat négyzetméteres fóliasátorról a tűz átterjedt a benne tárolt fa és papír hulladékokra, valamint kismértékben egy szomszédos faszerkezetű disznóólra. A helyszínre riasztott mezőberényi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. A tűzeset során a tulajdonos rosszul érezte magát, ezért a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította.

Hétfő délután egy fémszerkezetű tároló gyulladt ki Méhkeréken, az Eminescu utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a húsz négyzetméteres vetőmag és növényi tápoldat tárolására használt épület már teljes terjedelmében égett. A helyszínre riasztott gyulai hivatásos tűzoltók az épületet és a benne tárolt anyagokat két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az eset során senki sem sérült meg.

területtűz
Fotó: katasztrófavédelem

 

hirdetés