Békéscsabán is életre kelt a Tiszta udvar, rendes ház mozgalom

Tiszta udvar Fotó: Körös Hírcentrum

2022-ben Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kezdeményezésére újraindult Békéscsabán a Tiszta udvar, rendes ház mozgalom, amelyet 70 éve Létavértesen alapítottak.

Sok évtizeden keresztül nagy tisztelet övezte azokat a családokat, akik a házuk előtti közterületet, a kertet, a homlokzatot rendben tartották. Ők méltóak voltak a Tiszta udvar, rendes ház cím elnyerésére. A képviselőt közel tíz éve foglalkoztatta, hogy jó lenne ezt a mozgalmat újraindítani. 2022-ben ez meg is valósulhatott.

hirdetés

A Közösség a Fejlődésért Egyesület szervezésében meghirdetett programra jelentkező ingatlantulajdonosok kertjeinek, udvarainak zsűrizése lezajlott. Kiválasztották azokat, akik ettől az évtől büszkén viselhetik a „Tiszta udvar, rendes ház” címet. Az eredményt egy sajtótájékoztató keretében hirdették ki, majd ott, illetve, aki nem tudott megjelenni, annak személyesen adták át az elismerő táblákat, valamint a különböző jutalmakat, összesen 15-öt. A tervek szerint a pályázatot a következő években is folytatják majd.

Herczeg Tamás bízik abban, hogy a kikerülő táblákat látva egyre többen jelentkeznek majd erre a megmérettetésre, ezzel együtt pedig tovább fog szépülni Békéscsaba. Ha lesz rá lehetőség, akkor idővel más településeken is szeretnék meghirdetni.

Varga Tibor is átvehette idén a díjat, ráadásul éppen a születésnapján. Nagyon boldog, hiszen ez a cím elismerése annak a sok munkának, amit a feleségével a ház körül végeznek nap mint nap.