Egy hét alatt 21 járművezetővel szemben intézkedtek ittas járművezetés miatt a rendőrök Békés megyében

rendőrség, kék, Gyulán Illusztráció: Körös Hírcentrum

Békés megye útjain 2022. június 20. és június 26. között 11 gépi meghajtású jármű vezetőjével és 10 kerékpárossal szemben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a rendőröknek.

Volt olyan, aki 2022. június 25-én, Szarvas külterületén, a 44-es számú főúton egy ellopott autóval lesodródott az útról és könnyebben megsérült. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a 21 éves öcsödi nő ittasan közlekedett. A rendőrök ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek.

hirdetés

Gyulán, a Nagyváradi úton 2022. június 26-án 14 óra 45 perc körül, pedig egy férfi úgy közlekedett személygépkocsival, hogy nincsen vezetői engedélye. A 48 éves férfit a Gyulai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják. Emellett a helyszínen történt szonda alkoholfogyasztást jelzett nála és a további mérések is megerősítették azt, hogy az autós ittasan vezettet. Ezért a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást is indítottak ellene.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. A rendőrség kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

Police.hu