Öt esetben riasztották megyénk tűzoltóit kisebb-nagyobb szabadtéren keletkezett tűzesethez

Fotó: Katasztrófavédelem

A szombati nap folyamán öt esetben riasztották megyénk tűzoltóit kisebb-nagyobb szabadtéren keletkezett tűzesethez – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

hirdetés

A délelőtti órákban a vasúti sínek mentén égett az elszáradt aljnövényzet Békéscsaba és Telekgerendás között. Az esethez riasztott békéscsabai hivatásos tűzoltók, a kétszáz négyzetméteren égő vegetációt vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a síneken a forgalom ismét megindulhatott.

hirdetés

A kora délutáni órákban meggyulladt egy legelő Dévaványa külterületén. A tíz futballpálya kiterjedésben égő növényzet veszélyeztette az ott tartott jószágokat és kaptárokat. A helyszínre riasztott szeghalmi, mezőberényi, békéscsabai és mezőtúri hivatásos tűzoltók a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat támogatásával a tüzet négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesettel kapcsolatosan méhcsaládok pusztultak el, a legelőn tartott jószágokban nem esett kár.

Ezzel egy időben kigyulladt az aljnövényzet Gádoros külterületén egy erdősávban. A fél hektár kiterjedésben foltokban égő növényzet veszélyeztette a közeli gabonatáblákat. Az esethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók egy helyszínen lévő erőgép, vízsugár, kéziszerszámok, valamint egy puttonyfecskendő segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a gabonatáblára nem terjedt át az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

A késő délutáni órákban meggyulladt a tarló Csabaszabadi külterületén. A fél hektáron égő növényzetet a békéscsabai és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az esettel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett személyi sérülés nem történt.

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

hirdetés