Egy férfi megharapott egy biztonsági őrt a békéscsabai vasútállomáson

Fotó: Wikipédia

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 42 éves büntetett előéletű magyarbánhegyesi férfi ellen, aki egy biztonsági őrt bántalmazott – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi 2022. április 09-én, az esti órákban a békéscsabai vasútállomás épületében tartózkodott, de a vonatra várakozás során elaludt, ezért a járatokat lekéste. Az egyik vasúti fegyveres biztonsági őr az éjszakai órákban észlelte az alvó férfit, odalépett hozzá, hogy őt az épületből távozásra szólítsa fel. Ébredése után a terhelt indulatossá vált, káromkodni kezdett és megtagadta a távozást, majd a nála lévő szatyrot a földre dobta, váratlanul a biztonsági őrhöz lépett és őt két kézzel a mellkasán kettő alkalommal is meglökte.

hirdetés

Ezt követően a kijárat felé indult, de a sértett a rendőrök kiérkezéséig megpróbálta visszatartani, amelynek a terhelt ellenállt. A dulakodás során mindketten a földre kerültek, és a terhelt meg is harapta a sértett mindkét kezét.

A terhelt az ellenállással csak a rendőrség kiérkezése és megbilincselése után hagyott fel. A terheltnek a sértett fegyveres biztonsági őri minőségét is jelző ruházata, valamint jelvénye alapján tisztában kellett lennie azzal, hogy a sértett közfeladatot ellátó személynek minősül.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.

 

Ez is érdekelheti: