Nem lesz strandidő hétvégén

hőség, szökőkút, nyár, meleg Fotó: MTI/Mohai Balázs

Egy hete tetőzött a nyár eddigi legerősebb hőhulláma. A mostani hétvégén viszont a 30 fokot se fogjuk elérni – az Időkép szerint.

hirdetés

A portál szerint az elmúlt hétvégéken tapasztalt kánikula és strandidő ezen a hétvégén elmarad. Mérsékelten meleg, szeles időjárásra készülhetünk, kevés csapadékot pedig a záporok hozhatnak majd. Szombaton gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, melyekből csak itt-ott fordulhat elő kisebb zápor. Az északi, északnyugati szelet élénk, erős széllökések kísérik, különösen a Dunántúlon. A csúcshőmérséklet napközben sehol sem éri el a 30 fokot, 23-29 fok közötti értékekre készülhetünk.

hirdetés

A vasárnap is hasonló időt tartogat. Továbbra is többfelé lesz élénk, erős az északnyugati szél, északkeleten azonban nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. A maximumok is hasonló tartományban, 22-28 fok között fognak alakulni.

A Balatonnál sem lesz kifejezetten strandidő. Szombaton 23-25, vasárnap 22-24 fok körül alakulhat a hőmérséklet a legmelegebb órákban, ami nagyjából ugyanannyi vagy csak kicsivel lesz magasabb, mint a tó jelenlegi 21-24 fokos vízhőmérséklete. Emellett pedig az erős északnyugati szél sem teszi kellemessé a strandolást.

hirdetés