Békéscsabán egy napon két olyan baleset is történt, amelynek a súlyos következménye valószínűleg enyhíthető lett volna

Fotó: Police.hu

Életét vesztette egy kerékpáros és súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett egy kisteherautó vezetője 2022. július 13-án, Békéscsabán. A tragédia az Erzsébet híd Bartók Béla út felőli végénél történt késő este, 22 óra 15 perc körül. Egy 71 éves férfi gurult le a felüljáróról, és a kerékpárutat keresztező út szegélykövének ütközött. Elesett és olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Sajnos korábban már ugyanott történt hasonló baleset, ezért a rendőrség arra kéri a kerékpárosokat, hogy legyenek óvatosak a felüljárón! Különösen akkor, ha valamit visznek a kerékpár csomagtartóján, hiszen a nagyobb súly miatt jobban gyorsul a bicikli. De ha semmit nem szállítanak és úgy érzik, nem biztos, hogy meg tudják tartani a lejtőn az egyensúlyukat, akkor is inkább szálljanak le!

Órákkal korábban egy másik férfi szenvedett súlyos balesetet Békéscsaba külterületén. Tehergépkocsival egy előzés után letért az útról és több fának nekiütközött. A sofőr nem volt bekötve, az öv mögötte volt becsatolva, így kirepült a járműből. A 28 éves békéscsabai férfit a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A tehergépkocsi vezetőfülkéje sérült ugyan, de a rongálódás mértékéből arra lehet következtetni, hogy ha a férfi benne marad, kellő védelmet nyújtott volna, nem lett volna ennyire súlyos kimenetelű a baleset. A rendőrség hangsúlyozza, hogy a kötelező biztonsági eszközök csökkenthetik a sérülés súlyosságát. Ne kockáztassanak! Tartsák be az előírásokat, mert a szabálytalanság akár az életükbe is kerülhet!

Police.hu