A békéscsabai piacon tartott bűnmegelőzési tanácsadást a rendőrség

bűnmegelőzési tanácsadás Fotó: Police.hu

Az érdeklődők a kerékpárlopások megelőzése, illetve a nyaralás idejére őrizetlenül hagyott lakások védelmére vonatkozóan is kaptak hasznos információkat.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai megyeszerte tartanak tájékoztatókat, rendezvényeket azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire. A „Police Coffee” program keretében 2022. július 13-án a békéscsabai piacra látogattak el.

hirdetés

A kerékpárral érkezők megismerhették a BikeSafe programot, és a rendőrség munkatársa segítségével regisztrálhatták is a kerékpárjukat a lopások megelőzését és felderítését segítő rendszerben.

Otthonuk védelme érdekében kérjenek meg egy közelben lakó rokont, vagy megbízható ismerőst arra, hogy amíg távol vannak, menjen át a lakásukba, házukba és nézze meg, hogy minden rendben van-e! Ürítse ki a postaládát, mert a tele postaláda arról árulkodik, hogy a lakók már napok óta nincsenek otthon. Csukják be az ablakokat, ajtókat, zárjanak be mindent! Pótkulcsot ne hagyjanak az udvaron, a lábtörlő alatt, a melléképületben elrejtve, felakasztva!

Police.hu