Lakóingatlanokban csaptak fel a lángok Békéscsabán és Orosházán

Orosházi tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem

Lakóingatlanokban csaptak fel a lángok szerdán – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Egy családi ház szobájában meggyulladt a bútorzat szerda kora hajnalban Békéscsabán, a Mester utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók az épületből két gázpalackot kimenekítettek, majd egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tíz négyzetméteren égő bútorzatot és környezetét eloltották. Tűz a szomszédos szobákra és a födémre nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

Az esti órákban ismét egy lakóépület tűzhöz riasztották Békés megye tűzoltóit. Ezúttal egy száz négyzetméteres családi házban csaptak fel a lángok Orosházán, a Szilágyi Erzsébet utcában. A teljes terjedelmében égő belső térről a tűz átterjedt az ingatlan tetőszerkezetére, amelynek széldeszkái károsodtak.

A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók, az épület áramtalanítását követően három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a tűzzel érintett területeket hőkamerával átvizsgálták. A beavatkozás során az egység az épületből egy háztartási gázpalackot kimenekített, majd vízsugárral visszahűtött. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Orosházi tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem
Orosházi tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem
Békéscsabai tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem
Békéscsabai tűzeset
Békéscsabai tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem