Lakóingatlanokban csaptak fel a lángok Békéscsabán és Orosházán

Orosházi tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem

Lakóingatlanokban csaptak fel a lángok szerdán – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

hirdetés

Egy családi ház szobájában meggyulladt a bútorzat szerda kora hajnalban Békéscsabán, a Mester utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók az épületből két gázpalackot kimenekítettek, majd egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tíz négyzetméteren égő bútorzatot és környezetét eloltották. Tűz a szomszédos szobákra és a födémre nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

hirdetés

Az esti órákban ismét egy lakóépület tűzhöz riasztották Békés megye tűzoltóit. Ezúttal egy száz négyzetméteres családi házban csaptak fel a lángok Orosházán, a Szilágyi Erzsébet utcában. A teljes terjedelmében égő belső térről a tűz átterjedt az ingatlan tetőszerkezetére, amelynek széldeszkái károsodtak.

A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók, az épület áramtalanítását követően három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a tűzzel érintett területeket hőkamerával átvizsgálták. A beavatkozás során az egység az épületből egy háztartási gázpalackot kimenekített, majd vízsugárral visszahűtött. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Orosházi tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem
Orosházi tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem
Békéscsabai tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem
Békéscsabai tűzeset
Békéscsabai tűzeset / Fotó: katasztrófavédelem

hirdetés