Több láda hulladékot helyezett el az erdő szélén egy gyulai férfi, tetten érték

közbiztonsági, rendőrség, rendőr, kék hí, rendőrségi Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Az udvarán évekkel ezelőtt elégetett hulladék maradványait rakta le egy férfi Doboz külterületén, egy erdő szélén. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy gyulai férfit, mert 2022. február 21-én reggel korábban elégetett szemét maradványait rakta le Doboz külterületén, egy erdő szélére. A több láda hulladékot már lepakolta és az utánfutós autójával távozni készült, amikor egy vadász tetten érte, kérdőre vonta és közben hívta a rendőrséget.

A férfi elmondta, hogy az udvarában rendet rakott és összeszedte az évekkel korábban elégetett szemét maradványait. Tartott tőle, hogy a hulladékszállítást végző cég nem szállítja majd el, amit összegyűjtött, ezért gondolta, hogy elviszi és lerakja valahol. Az elégetett szemét veszélyes hulladékot is tartalmazott, volt közötte hűtőradiátor, izzó, üvegszálas hullámpala, fém drót, illetve vas.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. július 21-én továbbították az ügyészségre.

Police.hu