A hőség sem tántorította el őket az ittas vezetéstől

rendőrség, kék, Gyulán Illusztráció: Körös Hírcentrum

Az idei év 29. hetében történt közúti ellenőrzésekkor a gépi meghajtású járművekkel közlekedők között 15, míg a nem gépi meghajtású járművezetőknél 3 eseteben mutatott pozitív értéket a szondáztatás.

hirdetés

Békés megye útjain 2022. július 18. és 2022. július 26. között 2120 járművezetőnél végeztek alkoholszondás ellenőrzést a rendőrök. Közülük 15 esetben a gépi meghajtású, míg 3 alkalommal a nem gépi meghajtású vezetőknél jelzett pozitív értéket a helyszíni szondáztatás.

hirdetés

Az ittas járművezetés baleseti veszélyforrást jelent a közlekedés többi résztvevőjére, mert az elfogyasztott alkohol nagymértékben tompítja az érzékszerveket, megnöveli a reakcióidőt és az indokolatlan kockázatvállalást, így az ittas járművezető másokat is veszélyeztethet. Nem beszélve arról, hogy hőség idején, kánikulában hatványozottan jelentkezhet a reflexek tompulása, a reakcióidő növekedése és a koncentráció csökkenése.

A rendőrség ezért a nyári időszakban is nagyobb odafigyelést kér a járművezetőktől! Ne üljenek ittasan volán mögé, és olyan járműbe se, amit valaki ittasan akar vezetni! – írja a Police.hu.

hirdetés