Lezárt vizsgálat: Súlyos hiba vezetett balesethez

Fotó: Police.hu

Tilos jelzés ellenére hajtott vasúti átjáróba, Tótkomlós közelében és ütközött össze motorvonattal egy kisbusz. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrség a figyelmetlen jármű vezetőjével szemben a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás vizsgálatát befejezte.

Vasúti közlekedési balesetről értesítették 2022. április 14-én 12 óra körül a rendőrséget Békés megyében. Egy kisbusszal közlekedő nő Tótkomlós közelében található vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére behajtott és összeütközött egy motorvonattal. Szerencsére a balesetben senki nem sérült meg.

hirdetés
Súlyos hiba vezetett balesethez
Fotó: Police.hu

A 45 éves tótkomlósi nővel szemben az Orosházi Rendőrkapitányságon vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás. A jármű vezetője kihallgatásán elmondta, hogy figyelmetlen volt, amikor behajtott a vasúti átjáróba és nem vette észre azt, hogy a fénysorompó piros jelzést mutatott.

A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségnek.

Fotó: Police.hu

Police.hu