A belügyminiszter visszavonta négy megyei rendőrfőkapitány megbízását

rendőrség, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Fotón a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság / Fotó: Körös Hírcentrum

Új vezető kerül augusztus 1-jével a Győr-Moson-Sopron, a Veszprém, a Békés és a Vas megyei rendőr-főkapitányság élére, miután a jelenlegi főkapitányok megbízását július 31-ei hatállyal Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta – tájékoztatta a pénteken az MTI-t.

A Belügyminisztérium pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a belügyminiszter indokolás nélkül visszavonta Urbán Zoltán László dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. A rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával Nagy Ágnes ezredest bízta meg.

Ugyancsak visszavonta a miniszter a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot eddig vezető Fellegi Norbert ezredes vezetői kinevezését – lemondási kérelmére tekintettel -, és rendelkezési állományba helyezte. A feladatkört augusztustól Anda György ezredes látja el.

A miniszter visszavonta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot irányító Varga-Koritár Attila Pál ezredes vezetői kinevezését is – lemondási kérelmére tekintettel -, és rendelkezési állományba helyezte. A szervezet irányításával Kis Péter ezredest bízta meg.

Szintén visszavonta a belügyminiszter a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot élén álló Tánczi Tibor ezredes ideiglenes vezetői megbízását és visszahelyezte őt korábbi beosztásába. A Vas megyei főkapitányi feladatokat augusztustól Pilisi Gábor ezredes látja el.

MTI