Súlyos balesetet okozott egy 76 éves szarvasi férfi, vádat emeltek ellene

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt egy 76 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi ellen, aki az elsőbbségadási kötelezettség megsértésével okozott súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet.

hirdetés

Az idős férfi 2021. december 03-án, az esti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Csabacsűd lakott területén kívül, a Zrínyi utcában a 44. számú főút irányába. Haladása közben, a Zrínyi utca és a 44. számú főút kereszteződésében a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál lassított, azonban a kereszteződésbe behaladásakor nem biztosított elhaladási elsőbbséget a főút úttestjén neki balról jobbra közlekedő személygépkocsinak, s összeütköztek.

hirdetés

A baleset következtében a terhelt által vezetett személygépkocsiban utasként tartózkodó nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, bordatörést, míg az idős férfi szintén 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi a cselekményével megszegte a KRESZ 28.§ (2) bekezdés b) pontjában foglaltakat, amely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.

hirdetés