Embercsempészekkel és határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Lőkösháza közelében

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Embercsempészéssel gyanúsítanak a rendőrök három férfit, akik egy magát szíriai állampolgárnak valló nőnek segítettek abban, hogy illegálisan átlépje az államhatárt – számolt be a rendőrség a Police.hu oldalon.

hirdetés

Két férfit és egy nőt tartóztattak fel a rendőrök 2022. augusztus 2-án 13 óra előtt néhány perccel Lőkösháza külterületén. Mindhárman szíriai állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Valamennyien Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre.

hirdetés

Az eljárás során az esettel összefüggésbe került egy osztrák honosságú személygépkocsival közlekedő szír férfi is, akit néhány órával korábban az elfogás helyszínének közelében ellenőriztek a rendőrök. Őt is előállították a határrendészeti kirendeltségre.

A nyomozók a három férfit, akik a gyanú szerint segítettek a nőnek abban, hogy illegálisan átlépje az államhatárt és eljusson Nyugat-Európába, embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítanak és őrizetbe vették mindhármukat. A nő ellen idegenrendészeti eljárás indult, majd a magyar rendőrök átadták őt a román hatóság képviselőinek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

hirdetés