Hat esetben riasztották Békés megye tűzoltóit szabadtéren keletkezett tűzesetekhez

tűz Békés megye, területtűz Fotó: katasztrófavédelem

A szerdai nap folyamán hat esetben riasztották Békés megye tűzoltóit szabadtéren keletkezett tűzesetekhez.

Délelőtti órákban húsz hektáron foltokban égett az elszáradt aljnövényzet Kardoskút külterületén. A kora délutáni órákban Békéscsabán, a 4432-es út mentén lobbant lángra a gaz és avar, majd nem sokkal később Újkígyóson, a Petőfi utca közelében csaptak fel a lángok, ahol fél hektáron égett az aljnövényzet.

hirdetés

A délutáni órákban kétezer négyzetméteren meggyulladt az elszáradt vegetáció Sarkadon, Bokor utcában, majd nem sokkal később két helyszínen is égett az növényzet Medgyesegyháza külterületén a 4434-es út környezetében. A késő délutáni órákban ismét Sarkadra riasztották a tűzoltókat, a Gólya utcába, ahol négy szomszédos elhanyagolt telken égett az elszáradt aljnövényzet.

A szabadtéren keletkezett tüzeket a gyulai, a mezőberényi, az orosházi, a mezőkovácsházi, a hódmezővásárhelyi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók oltották el, vízsugár kéziszerszámok és erőgépek segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan, jelentős anyagi kár nem keletkezett személyi sérülés nem történt – számolt be a katasztrófavédelem.

Fotó: katasztrófavédelem
tűz Békés megye, területtűz
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem