Szeles napok jönnek, nem tér vissza a forróság

melegszik, szél, felhő, felmelegedés, szárazabb Fotó: Pixabay

A következő napokban szeles nyári időre van kilátás, nagy hőségtől nem kell tartani az Időkép szerint.

Mint írják, hétfőn nyugaton felhősen indul a nap, eső, záporok, délnyugaton zivatarok indíthatják a reggelt, majd délután a Tiszántúlon is kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. Élénk marad az északi-északkeleti szél. Délutánra 25 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb.

hirdetés

Keddtől csütörtökig is marad a szeles idő, az északkeleti szelet többfelé kísérhetik erős, a Dunától keletre többször 50 km/órát meghaladó lökések. Kedden még a keleti, délkeleti és déli határ mentén alakulhat ki helyenként zápor, zivatar, szerdán nem várható számottevő csapadék. Csütörtökön főként az ország keleti felén elszórt jelleggel ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Nagy területet érintő jelentős csapadék továbbra sem várható, csupán lokálisan, azaz kis területekre koncentrálódva hullhat számottevő mennyiség.

Kedden az Alföldön és délen továbbra is mérhetünk 31-32 fokos maximumokat, szerdán és csütörtökön az ország nagy részén 30 fok alatt maradunk, 25 és 30 fok közötti csúcsokat mérhetünk. Éjszakánként kellemesen felfrissül a levegő.