Ittas járművezetők okoztak balesetet Békésben

rendőrség, kék, Gyulán Illusztráció: Körös Hírcentrum

Az elmúlt héten a rendőröknek ismét több olyan esetnél kellett intézkedni, ahol felmerült a gyanúja annak, hogy a járművezető ittasan közlekedett. Közöttük volt két olyan autós, aki balesetet is okozott – számolt be a rendőrség a Police.hu oldalon.

Békés megyében 2022. augusztus 8. és augusztus 14. között több mint 2000 járművezetőnél alkalmaztak szondát a rendőrök azért, hogy kiszűrjék a forgalomból azokat, akik ittasan közlekednek. A légalkoholmérések eredménye 17 esetben lett pozitív, ebből 8 gépi meghajtású jármű vezetőjénél mutatott alkoholfogyasztást a szonda. Két alkalommal balesetet is okoztak az ittas járművezetők.

hirdetés

Az egyik személygépkocsi vezetője 2022. augusztus 11-én 16 óra körül Békésen, a Névtelen utca és a Dr. Veres Endre utca kereszteződésében nem adott elsőbbséget egy másik autósnak. A két jármű összeütközött, a vétlen autós, aki a gyanú szerint ittasan vezetett, könnyű sérülést szenvedett.

Míg egy másik autós 2022. augusztus 13-án Magyarbánhegyesen, a Kossuth utcában tolatás közben nekiütközött egy gázcsapnak, ami megrongálódott. Az 58 éves magyarbánhegyesi férfi a balesetben nem sérült meg, de a gyanú szerint ittasan vezetett. A rendőrök előállították mintavételre, elvették a vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.