Prostituáltaknak adta ki lakásait egy gyulai férfi

Illusztráció: Pixabay.com

Épület rendelkezésre bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 59 éves büntetlen előéletű gyulai férfi ellen, aki békéscsabai és gyulai lakásait prostituáltak részére adta ki.

hirdetés

A férfi a vádbeli időszakban bejelentett munkaviszonnyal, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, ugyanakkor tulajdonát képezi egy gyulai és egy békéscsabai tömblakás. A terhelt 2020. évben és 2021. június 01-ig terjedő időszakban rendszeresen, saját anyagi haszonszerzése érdekében a tulajdonában levő ingatlanok szoba helyiségeit napi díj ellenében, illetve előre meghatározott heti díjazás fejében szexuális tevékenység végzése céljából prostitúcióból élő nők részére rendelkezésre bocsátotta. Ezen időszakban a férfi a két lakás prostitúciós célra rendelkezésre bocsátásával legkevesebb 1.233.000 Ft anyagi haszonhoz jutott.

hirdetés

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadó terheltet tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésével pénzbüntetésre ítélje, 1.233.000.-Ft erejéig vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben, kobozza el tőle a kapcsolattartásra használt mobiltelefonját és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 100.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés