Hangos kipufogókra utaztak a rendőrök Békéscsabán

Fotó: Police.hu

Nyitott kipufogók, műszakilag nem megfelelő átalakítások. Ilyen problémákat találtak a Békéscsabán közúti ellenőrzést végző rendőrök. Hat jármű tulajdonosát arra kötelezték, hogy autóját, illetve motorját soron kívül vigye el műszaki vizsgára.

hirdetés

A járművek műszaki állapotára fókuszáló közúti ellenőrzést tartott 2022. szeptember 9-én este Békéscsabán, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Előző este is volt hasonló akció, akkor öt motorost igazoltattak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai, egyiküknek nem volt vezetői engedélye arra a motorra, amivel közlekedett, ezért szabálysértési őrizetbe vették és bíróság elé állították.

A cél ezúttal is az indokolatlanul nagy zajt keltő, a városban lakók nyugalmát zavaró és a biztonságos közlekedésre alkalmatlan autók, motorok forgalomból való kiszűrése volt. A rendőrök a vezetők igazoltatása után átvizsgálták a járműveket és mérték a hangkibocsátásukat is. Három motor, illetve három személygépkocsi tulajdonosát arra kötelezték, hogy soron kívül vigye el műszaki vizsgára az autóját, illetve motorját. Van közöttük olyan, amelyiknek átalakították a kipufogóját, illetve nyitott kipufogóval közlekedtek, vagy nem eredeti kipufogó van rajtuk.

Egy személygépkocsin más átalakítást is végeztek, ez az autó a biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban volt. Volt olyan autó, amelynek spaniferrel volt felfogatva a kipufogója. A soron kívüli műszaki vizsgára kötelezés mellett két járművezetőnek 30-30 ezer forint helyszíni bírságot kell fizetnie, négy esetben pedig a szabálysértést elkövetők ellen feljelentést tettek a rendőrök – írja a Police.hu.

kipufogó, Nyitott kipufogók, műszakilag nem megfelelő átalakítások. Ilyen problémákat találtak a Békéscsabán közúti ellenőrzést végző rendőrök.
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

hirdetés