Ittasan okozott balesetet egy férfi Vésztőn

Vésztői baleset, ittas vezetés Fotó: Police.hu

Személygépkocsival fának ütközött és felborult Vésztőn egy férfi, aki a gyanú szerint ittas volt. Ő és az utasa sem sérült meg, de kiderült, hogy a járművet engedély nélkül vitte el. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

hirdetés

Vésztőn, a Kossuth Lajos utcában 2022. augusztus 7-én 3 óra 15 perc körül fának ütközött és felborult egy személygépkocsi. Az autóban ketten ültek, szerencsére sem a jármű vezetője, sem az utasa nem sérült meg. A helyszíni szondáztatáskor a 20 éves kevermesi fiatalembernél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, ezért a rendőrjárőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték.

hirdetés

Nemcsak ittas járművezetés, hanem jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt is eljárás indult ellene. A férfi ugyanis az autót, amellyel balesetet okozott, Elekről, egy kapubejáróból engedély nélkül vitte el. Nem volt nehéz dolga, mert a kocsi nem volt bezárva, és az indítókulcsot is benne hagyták.

A Gyulai Rendőrkapitányság a jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt indult ügy nyomozása során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2022. szeptember 14-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés