Szomorú, esős őszi hétvégénk lesz

esős, zivatarok, esővíz, lehűlés, eső, esős Fotó: Pixabay

Tagadhatatlanul őszire fordult az időjárás, a nyár szupercellás showműsorral búcsúzott csütörtökön. A nyárzáró front után a hétvége túlnyomó részében szeles, esős és hűvös időre készülhetünk az Időkép szerint.

Mint írják, szombaton országszerte borongós idő várható, napközben az északi tájakat leszámítva csendes, áztató esőre készülhetünk, a késő délutáni óráktól pedig egyre többfelé és egyre intenzívebben eshet. WRF modellünk csapadék előrejelzése vasárnap délelőttig.

hirdetés

Jelentősebb mennyiség érkezik, a legtöbb, akár 30 mm-t meghaladó mennyiség a déli, délnyugati részeken várható.

Emellett szeles időre számíthatunk és egész hétvégén 20 fok alatt maradhatnak a csúcsértékek. Szombaton a keleti megyék kivételével többfelé feltámad, helyenként erős lökések kísérik majd az északnyugati szelet, míg vasárnap országszerte erős lesz, helyenként viharossá fokozódik.

A napsütésről nem kell teljesen lemondani, míg a szombat borongós, a vasárnap naposabb lesz, nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Az éjszakai kiadós eső után a nyugati, középső tájakon már napsütésre ébredhetünk. A legtovább a keleti, északkeleti tájakon maradhat zárt a felhőzet és eshet, az ország többi részén szakadozott lesz a felhőzet és elszórtan számíthatunk napközben záporokra, néhol északkeleten zivatarra. Csupán 15-20 fokig emelkedik a hőmérséklet. A szeles időben pedig ezt még kevesebbnek érezhetjük, itt az ideje a melegebb pulcsikat, őszi kabátokat elővenni.