Ittasan vezetett egy férfi Kondoroson, elvették a jogosítványát

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Ittasan vezetett egy férfi Kondoroson, ezért büntetőeljárás indult ellene és elvették a jogosítványát. Utóbb nagyon megbánta, amit tett, mert a munkájához is kell a vezetői engedély. A rendőrség az ügyének iratait továbbította az ügyészségre.

Ittas járművezetéssel gyanúsítható férfit állítottak elő a rendőrök 2022. augusztus 5-én 20 óra 30 perc körül Kondoroson. Személygépkocsival közlekedett, a Hősök útján állították le. A pozitív eredményű szondáztatások után a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

hirdetés

A férfi kihallgatásán elmondta, hogy nagyon megbánta, amit tett. Ritkán iszik alkoholt, de aznap a nagy melegben otthon dolgozott és egy idő után megunta a vizet és a szörpöt, jól esett neki a sör. Nem tervezte, hogy bárhová is megy autóval, de egy ismerőse szólt neki, hogy visszaadná a kölcsönkért szivattyúját.

Úgy gondolta, hogy kocsival elmegy érte, hogy este tudjon locsolni. Rosszul döntött, hiszen a munkájához kell a jogosítvány, amit emiatt egy időre elveszített. A Szarvasi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2022. szeptember 19-én továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy előre mérlegeljék az ittas vezetés kockázatait! A jogkövetkezmények, a jogosítvány bevonása mellett akár az is megtörténhet, hogy balesetet okoznak és nemcsak ők sérülnek meg, a saját autójukat törik össze, hanem vétlen károsultak, áldozatok is lesznek. Közlekedjenek szabályosan, ne vezessenek ittasan!

Police.hu