Együttműködési megállapodást kötött a kamara és a FaFém bútor

Együttműködési megállapodást kötött a kamara és a FaFém bútor Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Aláírta a szerződést a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával a Gyulai Fafém Bútor, hogy kárpitos tanulókat fogadjon. A cég szeretné kiképezni az utánpótlását, cserébe a fiatalok a legkorszerűbb gépeken tanulhatnak az iskolán kívül.

A szakma berkein belül tudják, aki jó minőségű bútort szeretne például orvosi rendelőbe, pénzintézetekbe, irodákba, kollégiumokba, főiskolákra, egyetemekre, akkor a Zsarnóczay László vezérigazgató által irányított vállalkozást kell keresni. A gyulai céget külföldön is jól ismerik, hiszen osztrák piacra tömörfából egyedi megrendeléseket is teljesítenek. Emellett nem elhanyagolható a kárpitos részlegük sem, amibe a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolában tanuló fiatalok is bekapcsolódnak majd.

hirdetés

„Néhány évvel ezelőtt Németországban, egy vevőnknél jártunk. Elmentünk egy nagyáruházba, hogy megnézzük a saját termékeinket. A felső kategóriás osztályon mutatták, hogyan helyezték el a bútorainkat. Megfordultam, erre a másik oldalon szintén a saját portékánkkal találkoztunk, csak más beszállító rendelte meg tőlünk. Ez azért jó érzés” – elevenítette fel Zsarnóczay László, a Gyulai Fafém Bútor Zrt. vezérigazgatója.

Együttműködési megállapodást kötött a kamara és a FaFém bútor
Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A cégnél nagyjából 280-an dolgoznak, de viszonylag sok az idős munkatárs, éppen ezért elengedhetetlen az utánpótlás pár esztendő múlva.  Az viszont nem mindegy, hogy milyen ismeretekkel és gyakorlattal bír az iskolából kikerülő fiatal, az eszközök ugyanis villámgyorsan korszerűsödnek. Az állandó változással valamelyest lépést tudnak tartani az iskolák is, de a cégek még nagyobb mértékben ruháznak be új eszközökre. Többek között ezért fontos a gyakorlat, hiszen a legújabb eszközöket a vállalatoknál ismerhetik meg a tanulók. A sikeres gyakorlathoz viszont elengedhetetlen, hogy a gyerek saját érdeklődéséből jelentkezzen az adott szakmára, ne a szülők rábeszélésére. Különösen igaz ez a kárpitos szakmában, amiben eleve kevesen tanulnak és dolgoznak.

Zsarnóczay László és a munkatársai van remény, ugyanis már találkoztak az iskolából érkező gyerekekkel és valóban érdeklődőnek tűnnek. A fiatalok nemcsak eltölteni akarják az időt az iskolában, hanem valóban tanulni akarnak.

 

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara