Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat egy eleki férfi ellen

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 25 éves büntetlen előéletű eleki férfival szemben, aki úgy okozott súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet, hogy áttért a menetirány szerinti bal oldalba – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi 2021. december 29-én 12 óra előtt nem sokkal egy személygépkocsit vezetve közlekedett a 4444-es számú úton Elek felől Gyula irányába. Haladása során egy számára jobbra ívelő útkanyarulatban a gépkocsijával megcsúszott, jobbra lehaladt a füves útpadkára, onnan visszatért az úttestre, majd sodródva áttért a menetiránya szerinti bal oldalba, és ott összeütközött a vele szemben közlekedő kerékpárossal, Ezt követően a gépkocsi a bal oldali árokba borulva állt meg.

hirdetés

A baleset következtében a kerékpárt vezető 67 éves gyulai nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, többszörös csonttöréseket szenvedett, valószínűleg maradandó fogyatékosság is kialakul nála, azonban ezt megítélni csak a sérülés elszenvedését követően egy évvel személyes szakértői vizsgálat alapján lehetséges.

hirdetés

A terhelt megszegte a KRESZ 25.§ (1) bekezdésében foglaltakat, mely szerint járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra, és a rakományra.

hirdetés