Meglopta szomszédját egy szeghalmi férfi, vádat emeltek ellene

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 34 éves büntetett előéletű szeghalmi férfi ellen, aki a szomszédjától lopott. A sértett részére okozott kárt is meg kell majd térítenie az ügyészség indítványa szerint – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi 2022. augusztus 26-án, miután észlelte, hogy a szomszédja eltávozott az otthonából, a nem bezárt kapun keresztül bement a szomszéd ház udvarára, majd a melléképületben lévő műhelybe, és az újságok között elhelyezett borítékból jogtalan eltulajdonítás szándékával elvett 100.000.-Ft készpénzt.

hirdetés

A bűncselekmény előzménye, hogy a terhelt tudta, szomszédja hol tartja a pénzét, mert korábban kért és kapott tőle kölcsönt, és ezen alkalommal látta, honnan veszi elő a pénzt a sértett. A terhelt az ellopott pénzből kocsmai tartozását adta meg, a maradék 53.000.-Ft-ot a rendőrség a ruházatából lefoglalta, és a sértettnek kiadta, így az okozott kár részben megtérült.

hirdetés