Csikós László háromszoros magyar bajnok

Csikós László háromszoros magyar bajnok

Október első hétvégéje a versenyeké volt Gyáni János tanítványai számára. Szombaton a Diák A,B korosztály országos bajnoksága, míg vasárnap nemzetközi Atom Kupa került megrendezésre Pakson. A BM Kano Judo SE versenyzői érmekkel tértek haza.

hirdetés

A diák A korosztályos fiúk +66kg-os kategóriájában a kétszeres országos bajnok Csikós László képviselte az egyesületet. A fiatal tehetség bajnokhoz méltóan mozgott a tatamin, esélyt sem adva ellenfelei számára. Magabiztos és technikás küzdelmi habitusával sorra nyerte mérkőzéseit ippon győzelmekkel. Három ippon értékű technikával lett ismét a súlycsoport legjobbja, ezzel megszerezte sorban harmadik országos bajnoki címét.

hirdetés

Szintén Diák A korcsoportban, fiú -54 kg-ban a korábbi országos bajnok Gajdács Ábel állt tatamira. Ábel műtét miatt kihagyásra kényszerült a közelmúltban, a reménység ennek ellenére is elindult a bajnokságon. Első mérkőzését wazarival nyerte, majd a későbbi aranyérmestől vereséget szenvedett, így bronzéremért folytatta. A bronzmérkőzésen a csabai versenyző uralta a küzdelmet, majd taktikai hibát vétett, így végül pontszerző ötödik helyen végzett. Buza Péter a Bushido Judo SE versenyzőjeként bronzérmet szerzett, felkészülését a BM Kano Judo SE-nél folytatta Gyáni János edző irányításával.

Diák B korcsoportban az egyesület új tagja, Szavicskó Dorka pontszerző ötödik helyen végzett, míg Perecz Lili (diák B) és Fridl Károly (diák A) első versenyükön szép versenyzéssel helyezetlenül zártak.

Vasárnap az idősebbek vették birtokba a tatamit, a serdülők és az ifjúságiak számára nemzetközi Atom Kupát rendeztek ezen a napon. Hét ország (Ausztria, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna és Magyarország) összesen nyolcszáznegyvenkilenc judokája lépett tatamira. Köztük a békéscsabai ukrán judokák is megmérettették magukat Gyáni János és Vladislav Potapov edző vezetésével, szintén nagyszerű napot zárva érmeket hoztak haza.

Ifjúsági: Severyn Anastasia (-48kg) II.hely, Tsekhanevych Mykhailo (-66kg) II.hely, Pisarenko Stepan (-66kg) III.hely, Kopoch Yuri (-81kg) pontszerző V. hely, Litovka Artur (-60kg) pontszerző V.hely

Serdülő: Bulah Rostislav (-40kg) III.hely, Pisarenko Fedir (-55kg) pontszerző V.hely, Severyn Yuri (-40kg) pontszerző V.hely

A következő hétvégén a BM Kano Judo SE versenyzői az U23 Országos Bajnokságon lépnek tatamira, ahol az egyesület válogatottjai mellett most az ukránok is megmérettethetik magukat.

A békéscsabai ukrán judokák

Kiemelt kép: Szavicskó Dorka, Fridl Károly, Buza Péter, Csikós László, Jónás Zalán és Gajdács Ábel

hirdetés