A gyulai Airbus gyárban tett látogatást a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége

A gyulai Airbus gyárban tett látogatást a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége

A gyulai Airbus gyárban tett látogatást a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége kedden. A csoportot Olivier Malherbe, a cég vezérigazgatója köszöntötte, majd Pankucsi András termelési igazgató vezette körbe a még nem teljesen befejezett üzemben.

Az Airbus a gyulaival együtt immár négy országban tart fenn termelőüzemet: Magyarország mellett Németországban, Franciaországban és Mexikóban. A gyárat vegyesvállalati formában üzemelteti az Airbus Helicopters Hungary Kft. és a magyar állami tulajdonú Nemzeti Légiipari Projekt Kft. Mint a bejáráson megtudta a BMKIK elnöksége, az üzem épületei magyar állami tulajdonban vannak, azokat bérleti szerződés keretében használja a cég.

hirdetés

A gyár létesítéséről 2018-ban született megállapodás, 2020 júliusában pedig megtörtént a cégalapítás. Még ebben az évben elindultak az építkezés, amely idén nyáron ért véget. Jelenleg a meglévő gépek üzembe helyezése, valamint a hamarosan érkező megmunkáló központok beüzemelésének előkészítése folyik. Ezzel egyidejűleg természetesen halad a betanítás, a leendő munkatársak legmagasabb szinten való felkészítése.

 

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara