Átadták az újonnan kialakított ifjúsági közösségi teret Békéscsabán

Átadták az újonnan kialakított ifjúsági közösségi teret Békéscsabán Fotó: Körös Hírcentrum

Átadták az újonnan kialakított ifjúsági közösségi teret, amely Liget Ifjúsági Tér néven működik majd a városban. A Széchenyi ligeti Körösök Völgye Látogatóközpontban kialakított közösségi tér hármas együttműködéssel jöhetett létre, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány, valamint a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület közreműködésével.

A hétfői megnyitón Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnöke elmondta, ide szervezik majd a fiatalok a kisebb-nagyobb közösségi programjaikat. A Széchenyi liget szívében kialakított ifjúsági térben a helyi diákság otthonra találhat. Olyan helyként fog funkcionálni, ahol a diákok és a szervező munkát végzők összegyűlhetnek, tanácskozhatnak, programokat szervezhetnek. Zsótér Mária kiemelte, szeretnék, ha ebben a közösségi térben a diákok motivációt találnának tevékenységeik működtetéséhez, valamint a felnőttek is megtalálhatják a fiatalokkal a közös hangot. A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnöke elmondta, 2019-ig mintaadó közösségi térként funkcionált az Andrássy Úti Társaskör. Mostantól a ligeti térben igyekeznek hozni azt a lendületet, amely korábban jellemezte az említett teret.

hirdetés

Az ifjúsági tér megnyitóján több, a helyi diákéletben meghatározó szerepet betöltő fiatal szólalt fel. Kovács Ákos diák-alpolgármester, Such Pál diákönkormányzati alelnök, Patay Olivér diákönkormányzati tag és Boros Virág, a diákönkormányzat elnöke fogalmazták meg, hogy mit is jelent számukra ez a közösségi tér. A diákok elmondták, végre nem okoz majd problémát a továbbiakban, hogy az általuk megálmodott programokat hol szervezzék meg. A központi helyen a diákok tervezhetnek, gondolkodhatnak, együtt cselekvésre biztathatják a többieket. A látogatóközpont első emeletén olyan irodai környezetet teremtettek, amely a későbbiekben bármikor bővíthető is.

Átadták az újonnan kialakított ifjúsági közösségi teret Békéscsabán
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum