Egy tanyából és egy külterületi telephelyről lopott két férfi Békésen

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

A rendőrök elfogták őket és a lopott dolgok egy részét lefoglalták.

Bő egy hét alatt két lopás történt Békés város külterületén. Az egyik 2022. szeptember 27-én nappal. Akkor egy tanyából, az ott lévő épület folyosójáról vittek el különböző dolgokat. Egy üzemképtelen mikrohullámú sütőt, villanymotorokat és öt darab elektromos kerékpárhoz való akkumulátort. Ezután, 2022. október 3-a és 5-e között egy, a város külterületén lévő hulladéklerakó telephely drótkerítéséből vágtak ki egy 30 méteres darabot.

A Békési Rendőrkapitányság rendőreinek nyomozása eredménnyel járt, kiderítették, hogy két férfi gyanúsítható mindkét bűncselekmény elkövetésével. A tanyáról lopott dolgokat fémhulladékként leadták, a drótkerítéssel pedig egyikük a saját tanyáját készült bekeríteni. Erre azonban a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően nem kerülhetett sor. A kerítésdarabot a rendőrök lefoglalták és visszaadják a telephelyet üzemeltető cég képviselőjének. A felvásárlónak leadott dolgok egy részét is lefoglalták a nyomozók, a tulajdonos azokat is visszakapja.

A Békési Rendőrkapitányság mindkét férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Fotó: Police.hu

Police.hu