Engedély nélkül vitték el munkaadójuk kisteherautóját, majd balesetet okoztak

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Gyulán két férfi engedély nélkül elvitte a munkaadójuk kisteherautóját. Balesetet szenvedtek vele, majd az ütközés után helyet cseréltek és elhajtottak a helyszínről. Mindketten ittasak voltak. A rendőrség az ügyük vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Parkoló kisteherautónak ütközött egy tehergépkocsi 2021. július 24-én kora este Gyulán, a Lenkei utcában. A balesetet okozó férfi ahelyett, hogy értesítette volna a másik jármű tulajdonosát, vagy a rendőrséget úgy döntött, helyet cserél az utasával. Miután ezt megtették, elhajtottak a helyszínről. A történteknek volt szemtanúja, aki hívta a rendőrséget.

hirdetés

A bejelentéstől számított egy órán belül a rendőrjárőrök megtalálták, megállították a teherautót, és igazoltatták a párost. Mindkettőjüknél ittasságot jelzett az alkoholszonda, ezért a rendőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték őket. A büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy mindkettőjük szervezetében alkohol volt, úgy vezettek. Az is kiderült, hogy a teherautót engedély nélkül vitték el a munkaadójuktól.

A Gyulai Rendőrkapitányság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárást indított ellenük. Emellett a fiatalabb férfit járművezetés tiltott átengedése vétség miatt is felelősségre vonják, mert miután balesetet okozott, átadta a kormányt az utasának úgy, hogy tudta azt, hogy a másik férfi is ittas.  A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban továbbították az ügyészségnek.

Police.hu

hirdetés