Lerabolta az általa bérelt szociális bérlakást egy mezőkovácsházi férfi

fűtési, szén Fotó: Pixabay

Kisebb értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 29 éves büntetett előéletű mezőkovácsházi férfival szemben, aki „lerabolta” az általa bérelt szociális bérlakást. Az ügyészi indítvány szerint a sértett részére okozott kárt is meg kell majd térítenie.

hirdetés

A férfi 2021. január 31-én kötött bérleti szerződést Mezőkovácsháza Város Önkormányzatával, mely szerződés alapján beköltözött egy, az önkormányzat tulajdonát képező Mezőkovácsháza, Alkotmány utcai bérlakásba. Tekintettel arra, hogy a terheltnek anyagi gondjai voltak, a bérleti díjat nem fizette, valamint 2021. december végén vagy 2022. január elején – rendszeres vagyoni haszonszerzésre törekedve – az általa bérelt lakás fürdőszobájából leszerelte a hőtárolós gázbojlert és a gázkazánt, illetőleg a szobákból 4 db alumínium radiátort, majd azokat ismeretlen személynek értékesítette.

hirdetés

A férfi fenti cselekményével Mezőkovácsháza Város Önkormányzata sértettnek közel 120.000 Ft kárt okozott, amely ezidáig nem térült meg – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés