Utánfutós személygépkocsi sodort el egy kerékpárost Kondoroson

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Utánfutós személygépkocsi sodort el egy kerékpárost Kondoroson. Az autó vezetője meg akarta előzni a biciklist, de nem tartott kellő oldaltávolságot. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2022. augusztus 27-én, reggel Kondoroson, a Szénási út és a Széchenyi utca kereszteződésében. Egy enyhén jobbra ívelő kanyarban egy utánfutós személygépkocsi vezetője meg akarta előzni az előtte haladó kerékpárost, de a vontatmányával elsodorta őt. A férfi súlyosan megsérült. Kihallgatásán az autó vezetője elismerte a felelősségét.

hirdetés

Elmondta, hogy szemből is jött egy gépkocsi, de azt gondolta, hogy meg tudja előzni úgy a biciklist, hogy a saját sávjában marad. Így azonban nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért történt meg a baleset. A személygépkocsi vezetőjét a Szarvasi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. október 7-én továbbították az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy amikor előznek, legyenek nagyon körültekintőek! Ha nem tudják biztonsággal felmérni a szemből közeledő járművek távolságát, sebességét, akkor ne kezdjenek bele a manőverbe! A megelőzött jármű mellett elhaladva mindig tartsanak kellő oldaltávolságot, és ne feledkezzenek meg az irányjelzésről sem! Időben jelezzék a közlekedőpartnereiknek, hogy előzésbe kezdenek, mert ha ezt nem teszik meg, abból is baleset történhet.

Police.hu

hirdetés