Három fiatal ellopott egy autót Békéscsabán

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Autókat próbált nyitogatni három fiatal Békéscsabán. Több kocsinál sikerrel is jártak, mert a tulajdonosok nem zárták be azokat. Egy autót elvittek, több másikból loptak. A rendőrök elfogták őket.

hirdetés

Békéscsabáról Dobozra akart eljutni szórakozni 2022. október 7-én este két fiatal férfi. Gyalog indultak el és útközben a városban parkoló járművek ajtaját próbálták nyitogatni. Az egyik autó nem volt bezárva és az indítókulcsot is benne hagyták. Az idősebbik beült a volán mögé, majd átkocsikáztak Dobozra. Ott lementek az útról és az autó meghibásodott, üzemképtelen lett, nem tudtak vele továbbmenni.

hirdetés

Néhány nappal később, 2022. október 10-éről 11-ére virradó éjjel egy ismerősükkel, egy dobozi fiatallal szintén Békéscsabán ugyancsak parkoló autókba próbáltak bejutni. Megint találtak olyan járművet, amelyik nyitva volt. Kabátot, SIM-kártyát, elektromos cigarettahevítőt és festékszóró spréket vittek el belőle. A Békéscsabai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és lopás miatt indított ellenük büntetőeljárást. A gyanú szerint az elmúlt napokban hasonló módszerrel több Békéscsabán leállított és nyitva hagyott járműből is loptak, ezekből többek között aprópénzt, cigarettát, ruhát és indítókulcsot vettek magukhoz.

A nyomozók vizsgálják, hogy a 20 éves sarkadi és a 18 éves békéscsabai férfi, valamint a 16 éves dobozi fiú összesen hány autóst károsítottak meg, és követhettek-e el más vagyon elleni bűncselekményt is.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, gépkocsi-tulajdonosokat, hogy mindig, még akkor is, ha csak rövid időre mennek el a kocsi mellől, zárják be azt! Ellenőrizzék is, hogy a központi zár lezárta-e az ajtókat és az ablakokat is felhúzták-e! Ne hagyjanak az utastérben, jól látható helyen semmilyen készüléket, telefont, ruhát, táskát, más értéket, amelyek felkelthetik a rossz szándékkal nézelődők figyelmét. (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés