Rákapcsol az indián nyár, vasárnaptól 25 fok is lehet

séta, lányok, lány, emberek, ősz, időjárás Illusztráció: Pixabay.com

Hétvégétől délnyugatira forduló áramlással egyre melegebb, szárazabb levegő érkezik, erősödik a nappali felmelegedés – számolt be az Időkép.

Egyelőre nem ér véget a vénasszonyok nyara, sőt hétvégétől még rá is tesz egy lapáttal. Európa nyugati partjainál ugyanis több középpontú ciklonrendszer alakul ki, melynek előoldalán déli-délnyugati áramlással egyre melegebb, szárazabb légtömegek érkeznek.

hirdetés

A naposabb csütörtök után pénteken és szombaton még számíthatunk felhősebb időszakokra, és északon, északnyugaton kisebb eső, zápor is előfordulhat, sőt pénteken északnyugaton az ég is megdörrenhet néhol. A csúcshőmérséklet szombatig jelentősen nem változik, délutánonként 17-21 fok várható.

Vasárnaptól már alig lesz fölöttünk felhő, a hajnalok ugyan néhol párásak, ködösek lehetnek, napközben azonban országszerte csaknem zavartalan lesz a napsütés. A délies szél több alkalommal megélénkülhet. Éjszakánként 7-13 fokig csökken a hőmérséklet, a nappali felmelegedés jelentősen erősödik, az ország nagy részén 20 fok fölött, helyenként 25 fok körül alakulnak a maximumok.

Változás legkorábban a jövő hét közepén érkezhet – írja a portál.