Új pszichoaktív anyaggal kereskedtek, lecsapott a rendőrség

Új pszichoaktív anyaggal kereskedtek, lecsapott a rendőrség

A rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy két férfi új pszichoaktív anyaggal kereskedik Komádiban és a környező településeken.

Alapos és minden részletre kiterjedő nyomozás előzte meg a rajtaütést. A nyomozók a két helyi férfi ellen megfelelő mennyiségű bizonyítékot gyűjtöttek, majd 2022. október 10-én hajnalban fogták el őket otthonaikban. Az akcióban a helyi rendőrökön kívül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, továbbá a Cívis és a Körös Közterületi Támogató Alosztály munkatársai vettek részt.

hirdetés

A bűnügyesek kutatást tartottak a két férfi otthonában. Kábítószer-gyanús fehér port, növényi származékokat, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

hirdetés

A 47 éves férfit és 30 éves társát előállították a rendőrkapitányságra, ahol a gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügy őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal való visszaéles bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást velük szemben.

A bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében két gépkocsit is lefoglaltak a gyanúsítottaktól.

hirdetés